четвер, 9 квітня 2015 р.

Вагітним про ГВ

Підтримка й реальна допомога кожній люблячій мамі, що бажає годувати грудьми!

  Годування грудьми - дуже приємний процес, немає нічого зручніше, простіше, дешевше й безпечніше. Материнське молоко унікальне. Його значення важко переоцінити. Молоко містить все необхідне, щоб дитина росла здоровою. У маминому молоці є всі поживні речовини, необхідні дитині в перші 6 місяців життя, крім того, воно швидко й легко засвоюється. Ніщо інше не може зрівнятися з ним.
Годування грудьми приносить таке невимірне благо, як природна можливість виявити любов до дитини із самого початку його життя. Це кілька годин повсякденної близькості й турботи, які закладають міцну основу теплих і довірчих відносин між матір'ю й дитиною.
Жіноче молоко є єдиною й унікальною в природі їжею, що може задовольнити всі потреби дитячого організму. Важливим аспектом грудного вигодовування є психологічний. Лишаючи дитини маминого молока - ми закриваємо очі на її потреби, віднімаємо найдорожче , відстороняємо від себе й ігноруємо почуття маляти. Введення немовляті замінників грудного молока можна розцінювати як грубе втручання у функціонування його організму.
Грудне вигодовування має надзвичайно велике значення, оскільки створює найкращі  умови для збереження здоров'я, росту й розвитку дитини. Жіноче молоко являє собою живу речовину, і навіть вода, що є в ньому, є носієм біологічної інформації.
Материнське молоко по своїй якості перевершує всі інші продукти, які може одержувати дитина. Воно містить ідеальне співвідношення живильних речовин і проти інфекційних факторів, розраховане для кожної дитини індивідуально.
Грудне вигодовування - це ціла наука. Щоб цей процес був приємним, мамі необхідне навчання, але не по книгах або фільмам, - цьому може навчити тільки інша, більше досвідчена мама, що має успішний досвід грудного вигодовування.
Якщо грудне вигодовування правильно організоване й жінка впевнена в його необхідності для здоров'я дитини, вона буде успішно годувати грудьми так довго як вважатиме за потрібне .
Щоб грудне вигодовування було успішне, необхідно:
  • Бажання жінки годувати грудьми
  • Навчання техніці й практиці грудного вигодовування, своєчасне рішення проблем грудного вигодовування
  • Виконання основних правил грудного вигодовування
  • Підтримка членів родини й досвідчених матерів, що мають позитивний досвід тривалого грудного вигодовування більше 1 року.
Якщо жінка ніколи не бачила, як повинна ссати дитина, якщо їй ніхто не показував, як потрібно давати дитині груди, велика ймовірність, що сама вона прикладе маля не зовсім вірно та й не зможе навчити його правильному поводженню біля грудей. Тільки в результаті правильного прикладання дитина стимулює груди на достатнє вироблення молока й одержує необхідне для повноцінного росту й розвитку кількість харчування. Болюче, неправильне прикладання спричиняє   недостатність  молока, дитині призначають догодовування, і все закінчується стрімким переходом на штучне вигодовування, оскільки догодовування дається з пляшки із соскою. До проблеми неправильного прикладання приєднується проблема відмови від грудей, тому що багато дітей, після одержання догодовування з пляшечки, категорично відмовлялися брати материнські груди.
Щоб уникнути цих й інших проблем, пов'язаних із грудним вигодовуванням молодій мамі потрібна порада, підтримка й допомога фахівця - консультанта з грудного вигодовування або досвідченої мами із групи підтримки грудного вигодовування. Жінки, скориставшися підтримкою досвідчених матерів або консультантів з грудного вигодовування, в 9 випадках з 10 успішно годують грудьми до року й більше.
Губская Людмила
Переклад Яремко Тетяни

Немає коментарів:

Дописати коментар