понеділок, 15 вересня 2014 р.

Вагітним про грудне вигодовування

Як підготуватися до грудного вигодовування під час вагітності?

 Під час вагітності до материнства готуються по різному. Одні перечитують масу книг, літератури, інтернет ресурсів, відвідують курси для вагітних, інші вважають, що до цього готуватися не потрібно. 

Часто жінки під час вагітності основний акцент ставлять на перебіг вагітності та пологи забуваючи, що грудне вигодовування (ГВ) починається ще в пологовій залі і після того як дитина народиться через брак часу вже дуже не начитаєшся про ГВ.
Звичайно є вагітні які ГВ приділяють достатньо уваги читають книжки, відвідують лекції для вагітних де розказується про ГВ, шукають інформації в інтернеті. І дуже часто вагітні знаходять малодостовірну інформацію, наприклад підготуватися до ГВ це означає треба мити соски з милом, натирати жорстким рушником щоб уникнути тріщин. Якщо у вагітної втягнуті то також витягувати соски. Особливу увагу пропонують звернути харчуванню і дієті. Деякі фахівці радять розминати груди заздалегідь, щоб вироблялося молоко. Що під час вагітності слід зміцнювати грудні м'язи. Дуже часто можна зустріти рекомендації про зціджування - що це хоч і болісна (!),  але дуже необхідна процедура. Для гарної лактації потрібно пробивати молочні протоки, які можуть забитися шляхом зціджування. І продовжувати зціджуватися коли вас випишуть з пологового будинку, і ще протягом місяця після пологів. Якщо цього не робити, то можливо з’явиться і підвищення температури, і молоко просто перегорить, а ваша дитина буде харчуватися штучними сумішами. 
Ви про таке читали? Ні ? то вам пощастило :)
То як насправді підготуватися під час вагітності до ГВ?
Основні три кити на якому стоїть успішне ГВ це РАНО, ЧАСТО, ПРАВИЛЬНО!

А що ви можете зробити вже тепер?
Звичайно, що основне це мати бажання годувати грудьми і впевненість в своїх силах, знати основні принципів успішного ГВ та мати телефони консультантів з ГВ свого регіону
Ви можете вже від зараз шукати серед своїх знайомих, родичів, сусідів - осіб які мають успішний досвіт ГВ. Ви можете долучитися в соціальних мережах до своїх місцевих груп підтримки ГВ.
Також вже зараз ви можете потрохи готуватися практично до полегшення побуду, бо спочатку грудне вигодовування захоплює весь час. Дуже часто молода мама не очікує, що їй буде бракувати часу на елементарні речі. Без допомоги дуже важко. На те, як складеться годування грудьми дуже сильно впливає допомога найрідніших і чоловіка. 
Вже зараз ви можете потрохи готувати і заморожувати порціями їжу щоб потім коли прийде час ви заощадили час на приготування їжі (її буде потрібно тільки підігріти). Запасіться продуктами, що не псуються (макарони, крупи і т. п.), а також їжу, якою можна легко і швидко перекусити (горішки, родзинки, курага, сир і т. п.). 

Вже зараз ви можете походити по магазинам і вибрати речі які пригодяться вам вже у пологовому будинку чи зразу після прибуття додому. А це бюстгальтер для годування. Але будьте обережні з білизною з чистої бавовни які не розтягуються і вже мають сформовані чашечки бо після пологів, коли прийде молоко, ваші груди неминуче ще збільшаться в розмірі, і як правило такі бюстгальтери виявляється малими

Зручний одяг для годування - не варто його придбання відкладати на занадто далеку перспективу. Адже годувати малюка вам потрібно буде відразу після пологів, і одяг, який ви готуєте з собою в пологовий будинок, повинен бути добре пристосована до цього! Багато виробників одягу для годування випускають лінії «2-в-- і під час вагітності і під час годування (з секретом для годування). Такий одяг, на відміну від класичних ліній «для вагітних», не доведеться після пологів думати що з ним робити чи відкладати в дальній ящик або передавати подружкам чи продавати - одяг «2-в-з секретом продовжить вам вірно служити і тоді, коли ваш малюк переїде з животика до вас на руки.


Немає коментарів:

Дописати коментар