вівторок, 23 вересня 2014 р.

життя після пологів

Як полегшити життя після пологів?

Поява у молодої сім'ї дитини, така довгоочікувана і щаслива подія, іноді виявляється справжнім випробуванням на міцність відносин для батьків і стає причиною цілого ряду проблем у сім'ї. 

Дуже часто молода мама не очікує, що їй буде бракувати часу на елементарні речі. Як би важко не було мамі в перший час після пологів, їй стане значно легше, якщо вона відчує, що про неї піклуються. Приємно, коли дитина потрібна не тільки тобі, але і всій родині. Благополуччя сім'ї залежить, насамперед, від взаємного порозуміння.
У новоспечених мам дуже часто виникає питання: а як же мені щось встигнути, якщо дитина забирає увесь час?

Більшість мам просто в розгубленості, як це поєднати, адже вони звикли робити абсолютно все без дитини. У них було набагато більше вільного часу, вони могли довго готувати хитромудрі страви, активно спілкуватися з подругами, ходити по магазинах.
 
Всі ці труднощі, є майже у кожній молодій сім'ї: як з ними навчитися справлятися? 

 
 
Для полегшення життя після пологів можна, починати вживати заходів ще до народження дитини.  

 

рецепти для легкого життя після пологів.

 1. Використовуйте мультиварку для приготування страв. Все, що вам потрібно зробити це закинути нарізані продукти. До того ж в ній нічого не пригорить і можна не стежити за часом приготування їжі. 
 
2. Зробіть заздалегідь і заморозьте заготовки їжі: супові набори, котлети, відбивні, бульйон, нарізане м'ясо, пельмені. Вам залишиться тільки дістати та розігріти.
 

3. Запасіться продуктами, що не псуються (макарони, крупи і т. п.), а також їжею, якою можна легко і швидко перекусити (горішки, родзинки, курага, сир і т. п.)  

4. Робіть загальні покупки продуктів, наприклад, раз на тиждень.

5. Користуйтеся посудомийкою. В перший рік життя дитини мамам катастрофічно не вистачає часу. Посудомийна машина це чудовий варіант бо на завантажити чи вивантажити посуду потрібно дуже мало часу, тоді як миття посуду руками забирає достатньо багато часу якого і так немає.

6. Позбавтеся заздалегідь від предметів, які потрібні тільки для того, щоб протирати з них пил. Уже однією роботою менше :)
 
7. Пускайте перший час в хату гостей, в більшості тільки в якості помічників :) чи по дому чи з авоськами готової їжі.

 
8. Використовуйте слінг. Дитина народжується вже із заложеною потребою близького контакту із мамою, а слінг вивільнить вам руки. З ним можна залишатися активною, не розлучаючись з дитиною та основні домашні справи зробити.

9. Продумайте заздалегідь і купіть для старших дітей нові книжки, розмальовки, набори для творчості, гри. Це позбавить вас від зайвих сліз, істерик і образ на брак уваги мами.

10. Розгляньте варіант щодо помічниці по дому. Наприклад, вона могла б 1 раз на тиждень робити генеральне прибирання.
 

11. Не бійтеся просити про допомогу! Якийсь час ви не будете встигати робити все. Вирішіть в сім'ї, що важливіше. Робіть тільки саме нагальне. Вам може здаватися, що проблемам немає кінця краю, але повірте цей час пролетить швидше, ніж здається. І скоро все налагодиться.

Немає коментарів:

Дописати коментар