четвер, 11 вересня 2014 р.

ліки при ГВ

Вживання ліків під час грудного вигодовування

або ЯК ПЕРЕВІРИТИ ЛІКИ 

на сумісність з грудним вигодовуванням

У багатьох лікарських довідниках чи листку вкладиші до лікарських препаратів які складаються фармацевтичними компаніями,  часто пишуть про те, що даний препарат протипоказаний при годуванні грудьми або нема даних, чи так "Протипоказання : грудне вигодовування"

Та на практиці виявляється, що дуже багато які із цих препаратів дозволені при грудному вигодовуванні. Проте часто через ряд етичних міркування чи економії фінансових затрат фармфірми не проводять досліджень на сумісність лікарських препаратів з вагітністю і годуванням. І тому пишуть в інструкції "несумісно з грудним вигодовуванням". Проте інші організації ці дослідження проводять і складають відповідні довідники. 

Тому, якщо вас хвилює те чи не зашкодите ви дитині приймаючи лікарство і шукаєте можливість продовжити годувати дитину в період прийому медичного препарату, бажано перевірити цей препарат по довіднику на сумісність з ГВ.
 
Для початку випишіть точну назву препарату. В інтернеті є всі інструкції до ліків із зазначенням торговельної назви, випишіть також міжнародне найменування та перелік діючих речовин (їх може бути одна або декілька, якщо препарат комбінований). 
Для пошуку в англомовних джерелах Вам знадобляться міжнародне найменування препарату на латиниці, а також англійські або латинські назви діючих речовин (назва на латині Ви зможете знайти в інструкції до препарату,

Подивитися чи сумісні ліки з ГВ можна на таких сайтах:


http://www.e-lactancia.org/

http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/htmlgen?LACT.htm

http://www.neonatal.ttuhsc.edu/lact 
 http://66.230.33.248/cgi-bin/discus/discus.cgi?pg=topics&access=guest
http://www.entis-org.com/
http://www.embriotox.ru/
http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;108/3/776


Найбільш зручна і повна база даних створена ще 2000р. по сумісності ліків, якої найчастіше користуються самі консультанти по грудному вигодовуванню це довідник e-lactancia. 

Покроковий алгоритм пошуку та перевірка ліки за довідником E-LACTANCIA 

 більш розгорнута інформація про сумісність ліків є на сайті Ла Лече Ліг (ЛЛЛ) 

Немає коментарів:

Дописати коментар